Kennelchord Records

1999 kirjoitimme Kennelchordista seuraavasti:

Kennelchord Records "Kennelchord records on Maailman Ääni Ja Valo Osakeyhtiön suojissa toimiva riippumaton levymerkki. Yhtiömme pyrkimyksenä on julkaista tyylisuunnista riippumatta kiinnostavaa musiikkia, joka on tekijöidensä näköistä ja mielestämme julkaisemisen arvoista. Päämääränämme ei ole kaupallinen menestys ja taiteellisten voittojen tavoittelussa mikä tahansa mitalisijoista on riittävä. Kaupallisten menestystuotteiden voitot käytämme tuleviin julkaisuihin ja julkaisutoiminnan kehittämiseen. Itsellemme emme maksa palkkaa. Tähän mennessä levy-yhtiön leikkiminen on tuonut meille siinä määrin iloa, että jatkaminen on mielekästä."

Tätä kirjoitettaessa (2001) levymerkin aktiivinen toiminta on lepotilassa, mutta tähän mennessä on tapahtunut seuraavaa:

Julkaisutoimintamme alkoi Pool-yhtyeen Popchrome EP:stä (KENN001) keväällä 1997. Popchromen rahoitimme henkilökohtaisesti. Osakeyhtiön perustaminen ja levy-kauppatoiminnan (Levy-Eskot, Joensuu) aloittaminen syksyllä 1997 mahdollisti Kennelchord-merkin virallisen toiminnan. Poolin seuraava julkaisu Widescreen (KENN003) sai jo pohjoismaat kattavan jakelun (MNV-distribution).

Oscar H.O.T. Quartetin miniCD:n (KENN004) olemme julkaisseet yhteistyössä saksalaisen TUG-Recordsin Humppa-alamerkin kanssa. Humppa Records on erikoistunut suomalaiseen marginaalimusiikkiin (Eläkeläiset, Kumikameli, Aavikko, Mieskuoro Huutajat, HC Andersen, Ne Luumäet...). Lauri Hannun Instrumental Health CD:n (KENN002) julkaisimme saman konsernin 9:PM-teknomerkin kanssa. Oscar H.O.T. Quartet saa Lauri Hannun tapaan Euroopan kattavan jakelun.

Pool-yhtyeen pitkäsoiton sijasta päädyimme julkaisemaan kaksi miniCD:tä Once ja Again st. Näiden äänitteiden jälkeen olimme tehneet yhtyeen kanssa sen minkä pystyimme ja hyvässä yhteisymmärryksessä Pool pääsi etsimäään itselleen suurempaa levy-yhtötä. Tämän jälkeen yhtye on tehnyt yhden singlen Poko Rekordsille.

Toistaiseksi viimeinen julkaisumme on yhtiön lippulaivan Oscar H.O.T. Quartetin Make a Hot Noise Here -lyhytsoitto.

Kiitämme julkaisujamme kohtaan tuntemastasi mielenkiinnosta. Toivottavasti äänitteemme ovat tuottaneet sinulle enemmän iloa kuin kärsimystä.


Kennelchord-julkaisut:

Pool: Popchrome Pool:
Popchrome
> Discogs
 
(loppuunmyyty)


Lauri Hannu: Instrumental Health Lauri Hannu:
Instrumental Health
> Discogs


Pool: Widescreen Pool:
Widescreen
> Discogs
 
(loppuunmyyty)


Oscar H.O.T. Quartet: Standard Surfing With The Torture Groove Oscar H.O.T. Quartet:
Standard Surfing With The Torture Groove
> Discogs
 
(loppuunmyyty)


Pool: Once Pool:
Once
> Discogs


Pool: Again St Pool:
Again St
> Discogs


Oscar H.O.T. Quartet: Make A HOT Noise Here Oscar H.O.T. Quartet:
Make A HOT Noise Here
> Discogs